Activiteiten

 
 Avond voor startende tuinders.
Op 21 februari is er in buurthuis De Velder een avond voor beginnende tuinders waarbij wordt ingegaan op teeltplan, wisselteelt, bewatering, gereedschap, bemesten, zaaien en planten.
De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.45 uur.
Ook tuinders die al wat langer tuinieren, zijn natuurlijk van harte welkom.


 

 

De cursus ‘Botanisch tekenen’ gaat weer van start op Tuinenpark De Koekelt. Dit seizoen starten we twee groepen: een beginners- en een gevorderdengroep, beiden onder leiding van onze docente Marijke Elsinghorst.

 

De beginnersgroep

Lijkt het je leuk om te leren tekenen, heb je belangstelling voor botanische kunst, maar twijfel je of het wat voor je is? Dan ben je van harte welkom om mee te doen met de beginnerscursus.

Marijke leert je alles over vormen, diepte, licht en schaduw, over het werken met potloden van verschillende hardheid en hoe belangrijk een gummetje kan zijn. Je werkt altijd met een voorbeeld uit de natuur en Marijke staat je bij met tips en aanwijzingen.

De cursusavonden voor de beginnersgroep zijn:

1 november

3 januari

7 februari

4 april

Voor maart wordt nog gezocht naar een goede datum.

De gevorderdengroep

Heb je vorig jaar al meegedaan of heb je van jezelf enige tekenervaring, dan is de gevorderdengroep iets voor je.

De technieken die je al eerder geleerd heb, ga je verfijnen. Marijke leert je alles over het werken met kleur en compositie en je gaat werken met complexere onderwerpen.

De cursusavonden voor de gevorderdengroep zijn:

8 november

10 januari

14 februari

14 maart

11 april

 

Alle avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur, met een kleinepauzevoor koffie of thee.

De kosten voor de cursus bedragen € 5,00 per persoon per avond. Het totaalbedrag voor de avonden dat je komt, moet in één keer betaald worden bij de start van de cursus in november.

Voor alle cursisen geldt: je mag uiteraard je eigen tekenmateriaal meebrengen, maar heb je dat niet (meer), dan is op de eerste avond een startpakketje van twee potloden, een vel goed tekenpapier en een kneedgum te koop voor 2,50.

Opgeven kan zoals altijd via ,mailto:activiteiten@de-koekelt.nl 06-39043719, of door je op zaterdagmorgen in ‘t Veldhuus aan te melden.

Deelname is op volgorde van aanmelding. Er is maar plek voor maximaal 10 deelnemers per avond. Kun je één van de cursusavonden niet, dan horen we dat graag ruim van tevoren, zodat de mensen die op de wachtlijst terechtgekomen zijn, kunnen meedoen op de opengevallen plek.