Na een natte herfst en aan het begin van hopelijk een vruchtbare zomer heb je misschien wel weer zin om mee te doen aan een van onze activiteiten. We hebben er een aantal voor je op het programma staan.

VAT-Jubileum zaterdag 7 september
VAT bestaat 45 jaar en dat gaan we vieren met een najaarsmarkt op zaterdag 7 september. Tussen 13.30 en 17.00 uur openen we de hekken van Tuinenpark De Koekelt en is iedereen van harte welkom, zowel tuinders als overige belangstellenden. Naast kraampjes met leuke artikelen hebben we ook een gezellig programma voor jong en oud. Uiteraard vergezeld van een paar hapjes en drankjes.
Leden van VAT-Ede krijgen een eerste consumptiekaart gratis. Overige belangstellenden betalen 4 euro voor de consumptiekaart. Met deze kaart kun je vier drankjes en een hapje halen. Uiteraard mag je zoveel kaarten kopen als je wilt.

Klik hier voor de flyer.

Stoelkussen vilten
Op 29 juni gaan we stoelkussens vilten. Lijkt het je leuk om mee te doen, meld je dan aan bij de VAT Activiteitengroep.

Aansluitend is natuurlijk het Koekelt-uurtje: gezellig zitten bij het houtvuur, beetje praten, zitten genieten van de warmte van het vuur. Het Koekelt-uurtje is er elke laatste zaterdag van de maand van 17:00 uur tot wanneer het vuurtje gedoofd is.

Klik hier voor de flyer.

Zuurkool maken
Dit jaar gaan we zuurkool maken, een echte workshop met zure afloop. Wat heb je nodig? Witte of rode kool en een hoop zin. Meer informatie volgt nog, maar wat let je om alvast te beginnen met het telen van de kool?

Wijnproeverij
De derde activiteit is een heel andere: op 18 oktober gaan we wijn proeven. Dat heeft niet zoveel met de tuin te maken, maar misschien dat we daar ook een aantal mensen een plezier mee doen. Deze wijnproefmiddag is wel iets duurder dan we normaal voor de activiteiten rekenen: 15 euro p.p. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur krijg je een aantal wijnen te proeven, presenteren we een aantal hapjes en steken we een houtvuurtje aan voor de gezelligheid.

Biologisch bestrijden
Op deze avond komt Marieke Smit van het bedrijf Entocare ons het een en ander vertellen over biologisch bestrijden: hoe doe je dat, hoe herken je de plagen en wat kun je ertegen doen? De avond begint met een PowerPointpresentatie: biologische bestrijding, wat is dat eigenlijk? Hoe herken je de belangrijkste plagen en wat kun je ertegen doen?
Een en ander wordt toegelicht aan de hand van afbeeldingen en korte filmpjes.
Daarna gaan we in groepjes demonstratiemateriaal bekijken (m.b.v. een loep of binoculair) en leer je de plagen en hun biologische bestrijders herkennen.
Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. De kosten hiervoor bedragen €3,50.

Bijna alle activiteiten vinden plaats bij Tuinenpark De Koekelt, Inschoterweg 1.
De VATborrel is bij De Kreelseweg aan de – hoe kan het anders – Kreelseweg.

Opgeven voor een van de activiteiten kan zoals altijd via activiteiten@vat-ede.nl of via 06-13201385.

Dicky en Marjan
VAT Activiteitengroep

VAT-Ede fietsroute

Midagje mooi weer en niets te doen? Fiets dan eens langs onze complexen. We hebben een leuke fietsroute voor je, waarmee je van complex naar complex fietst.

Van Koekelt naar Koekelt

Van ’t Landje naar ’t Landje

Van de Kreelseweg naar de Kreelseweg

Van de Dr. Hartogsweg naar de Dr. Hartogsweg

Van de Breukerkamp naar de Breukerkamp

Van de Bovenhoek naar de Bovenhoek

Van de Blokkenweg naar de Blokkenweg

Scroll naar boven