Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Botanisch tekenen

februari 14 @ 19:30 - 21:30

€20,00
Cursus botanisch tekenen in 3 avonden.
Op de eerste avond gaan we het gekozen ontwerp op papier zetten met grafiet potlood. Vorm, details, compositie, licht en schaduw. Eventueel wat kleurnotities maken.
De 2e avond zetten we de contouren van ons ontwerp over op een nieuw papier en maken een begin met het opbrengen van de kleuren. De 3e avond werken we de tekening verder uit en geven het de finishing touch.
Het kleuren doen we d.m.v. glaceren: dunne transparante lagen kleur laag over laag totdat de gewenste kleur en nuance bereikt zijn. Dit kan zowel met kleurpotlood als met aquarelverf.
Voor deze drie avonden hoef je geen kleurpotloden of aquarelverf te kopen. Die mag je van ons gebruiken, evenals het papier. Wil je zelf wel verder gaan en zelf materialen kopen? Koop dan een basisset kleurpotloden met niet alleen de primaire kleuren, maar ook oranje, groen, lila en een paar grijstinten. Kies voor kwalitatief goede potloden bijvoorbeeld van Faber-Castell. Die hebben mooi intens pigment. Voor aquarelverf volstaat een standaard setje van 10 blokjes. Vergeet ook niet een paar penselen in verschillende maten aan te schaffen, maar niet te groot. Je moet immers ook kleine details kunnen inkleuren.
Breng zelf een onderwerp mee wat je aanspreekt: bijvoorbeeld een amaryllis, een dennenappel, een kronkelige tak, een ananas, etc. Bedenk, dat als je iets kiest met veel details en vlakken, je die ook stuk voor stuk moet uitwerken. Dus ga voor niet te complex.

Gegevens

Datum:
februari 14
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€20,00

Locatie

De Koekelt

Organisator

Marijke Elsinghorst
Scroll naar boven