N I E U W S

Afgelopen woensdag 13 Sep. is het nieuwe algemene tuinreglement aangenomen door de afgevaardigde van de complexen. nu nog het gedeelte van de complexen en dan heeft het Vat een volledig nieuw tuinreglement.

Er wordt op de achtergrond hard gewerkt aan de website. 

De Jaaragenda is weer aangepast.

De Koekelt heeft weer een geslaagde BBQ gehad 

 

 

Op De Koekelt is dit jaar iets extra’s. Zoals jullie weten, is er op De Koekelt ook een jeugdtuin. Helaas hebben we in het afgelopen jaar geen jeugdige tuinders meer gehad en dat is zonde. Daarom verschijnt er binnenkort een artikeltje in Ede Stad en organiseren de jeugdtuinbegeleiders Jos Oosterbaan en Ariënne Vergeer een aantal leuke activiteiten tijdens de ruilbeurs op 1 april. Breng dus zonen, dochters, neven, nichtjes, kinderen-van-vrienden en hun vriendjes mee. Wie weet, misschien eten ze dan deze zomer ook aardbeitjes uit eigen tuin. 

Bedreigde volkstuinders Hartogsweg mogen nog twee jaar blijven.

Het volkstuinencomplex Dr. Hartogsweg is het oudste georganiseerde moestuincomplex van Ede. Al 43 jaar wordt daar op één hectare grond door 79 liefhebbers geoogst en geplant: broccoli, spruiten, wortels, koolraap, erwten, rabarber, bloemkool en spinazie, om eens wat te noemen. Veel bloemen ook, een kleurrijk stukje Ede, door één der tuinders een ´paradijsje´ genoemd. ´This is my happy place´ staat op een bord. De vraag is hoe lang dit nog duurt.

 

NS heeft als eigenaar het paradijsje, tuinen van 50 tot 200 vierkante meter, onlangs verkocht aan Reek & W.J. Vastgoed, een ontwikkelaar waarvan de businesscase is het aankopen, ontwikkelen en transformeren van vastgoed. Dat betekent in dit geval met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid woningbouw. 

 

 

Nieuwe Statuten en Huishoudelijk Reglement VAT-Ede.

Het afgelopen jaar is een werkgroep binnen onze vereniging zeer intensief bezig geweest met de herziening van onze Statuten en ons Huishoudelijk Reglement. E.e.a. is vastgesteld tijdens onze Algemene Vergadering van 23 november jl. Het is notarieel vastgesteld op 13 december 2022 en vanaf die dag in werking getreden. U kunt deze stukken lezen op onze website onder Downloads of door te klikken op Statuten en/of Huishoudelijk Reglement en ze eventueel voor uzelf uitprinten. Op deze pagina is ook het Privacyverklaring VAT-Ede te vinden.

Binnenkort volgt nog het vernieuwde Tuinreglement. Dit staat geagendeerd op de komende Complexvergaderingen. Hier is uw inbreng nog mogelijk op het concept-Tuinreglement.

De jaaragenda 2023 weer aangevuld met tal van activiteiten en vergaderingen.

Tevens is op de pagina van ons complex Dr. Hartogsweg hun nieuwe nieuwsbrief geplaatst.

Na een pauze van twee jaar gaan we ook het botanisch tekenen weer oppakken. We hebben Marijke Elsinghorst weer bereid gevonden om deze tekenavonden te begeleiden. Ervaring heb je niet nodig. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom. De eerste avond was op dinsdag 10 januari a.s. 

Meer informatie kunt u vinden onder activiteiten.

Teun van Reeuwijk Lid van Verdienste!
Tijdens de AV van 23 november jl. is Teun van Reeuwijk benoemd tot Lid van Verdienste van Vat-Ede.
Gedurende zijn lidmaatschap heeft Teun van Reeuwijk zich steeds onverminderd ingezet voor zowel de vereniging als geheel, als complex ’t Landje in het bijzonder. Teun is ruim 28 jaar actief als complexsecretaris. Ook als vaste inzender van kopij voor De Kruiwagen, verzorgt hij al vele jaren de bijdrage van ’t Landje in de vorm van teksten, wetenswaardigheden en foto’s. Teun proficiat en je hebt het echt verdiend!

Zaterdag 5 november 2022 hebben wij in Cultura onze complexfilmpjes ontvangen, gemaakt door de videoclub EVSA uit Ede. Tijdens hun jubileumbijeenkomst t.g.v. hun 40 jarig bestaan, kregen wij deze door hen aangeboden. De filmpjes staan inmiddels op de complexpagina’s met dank aan de ESVA Ede en onze acteurs en actrices.

 

Koninklijke onderscheiding voor VAT-Ede lid Leo Langeveld

De gemeenteraad van Ede heeft een motie aangenomen t.b.v. realisatie Volkstuin beleid in Ede.

Artikel Ede Stad over nieuw volkstuinbeleid in Ede.

Op de pagina van de Dr. Hartogsweg staat de nieuwsbrief juli 2022

Op de pagina van de Breukerkamp staat een mooie video 
40 jaar tuinieren in Bennekom, Arie Teunissen.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Scroll naar boven