Nieuws

 

OPEN DAG 18 MEI 2019

Over drie weken is het 18 mei en hebben we de open dag op alle complexen. Van 10.00 tot 15.00 uur staan alle complexen open voor bezoekers.

De complexfietsroute is een leuke manier om van complex naar complex te fietsen. Zie voor de routebeschrijvingen: https://www.vat-ede.nl/downloads/fietsroutes/

Het programma op 18 mei ziet er als volgt uit:

Op de Bovenhoek krijg je informatie over bijen, imkers, honing maken etc. Je steekt iets op over druiven en wijn maken en de kinderen krijgen een plantje mee. Ben je hier toevallig met de lunch? Dan kun je bij Piet Broodje een prima broodje kopen.

Bij ’t Landje staat de koffie en thee voor je klaar. Tenminste…. als je deze mysterieuze tuinen kunt vinden….

Tijd voor wat lekkers. Op de Blokkenweg krijg je een lekker stukje koek. Of heb je liever iets van fruit? Als je er toch bent…. Op de Blokkenweg ben je aan het juiste adres als je een potje honing wilt kopen.


 

 

Op Tuinenpark De Koekelt staan verschillende mensen klaar om je te vertellen over het eetbare bos, de Toontuin en de jeugdtuin. Er is een tentoonstelling van de tekeningen die zijn gemaakt tijdens de cursus ‘Botanisch tekenen’ en als je wilt, kun je zelf aan de slag om wat lekkers te maken.

De Kreelseweg houdt haar jaarlijkse plantjesmarkt. Ook krijg je voorlichting over biologisch tuinieren, bijen, zelf zalfjes maken, wijn maken en je kunt proeven van zelfgemaakt lekkers en drankjes. De kinderen kunnen vlinderkroegjes maken en er is iemand om ze te schminken.

Ben je een beetje competitief? Dan ben je op de Dr. Hartogsweg op de goede plek voor een rondje klootschieten.

De tuinders op de Breukerkamp laten je zien hoe je een bijenhotel maakt en vertellen je alles over biologisch bestrijden.

Op alle complexen is water en limonade te krijgen.

Heb je de hele route gefietst, dan wacht aan het einde een aardigheidje op je